Om mig…

Jag är en berättare, möjligen en något spretig berättare och möjligen något sen på bollen eftersom jag började satsa sent i livet på skrivandet. Eller så började jag satsa precis i rätt tid, när jag virrat klart och samlat ihop mina tankar om vad jag egentligen vill göra.

Det är aldrig för sent att börja om, kom ihåg det.

2014 blev jag uppsagd, det gav mig två val: söka likadana jobb i evigheter eller göra något helt nytt. Jag valde något helt nytt och började plugga till journalist med inriktning mot etnologi. Efter att jag läst till coach och läst två terminer psykologi.

Det var ett ”nu eller aldrig” läge och äntligen har jag hittat hem. Jobbet som journalist i olika former är det bästa jag någonsin haft. Då har jag ändå hunnit med en del.

Som cafébiträde, grillbiträde, butiksbiträde, försäljare, florist, agent på callcenter, webbsupport, kundservicepresentant på bensinbolag, verksamhetsansvarig för en andrahandsbokhandel, vårdbiträde.

Bästa yrket innan jag pluggade till journalist var kundservicerepresentant, jag har aldrig skrattat så mycket under arbetstid som jag gjorde under den tiden. Rekommenderas varmt. Och det man lär sig om människor är ovärderlig kunskap.

Att börja om är det bästa jag gjort. Vilken känsla att få ägna dagarna åt att insupa kunskap, lära känna människor med alla möjliga olika bakgrunder och framtidsplaner. Vilken känsla att få utmana sig själv och utvecklas i mogen ålder. Alla borde plugga när de passerat 35 år. Bara för att stanna upp och känna hur livet känns när det inte rusar på.

Med studierna fick jag ett nytt liv, det var där jag fann mig själv på riktigt. Det var i journalistiken som alla bitar föll på plats. Berättandet, gestaltningen, researchen, nyfikenheten. Att hela tiden söka svaret på ”varför”.

Men jag är en person i ständig rörelse, framförallt på insidan. Mina tankar stannar aldrig utan fortsätter bolla tankar, fundera över livets varande och icke varande. Ska jag stanna här, jobba som journalist på någon nivå eller ska jag fortsätta vidare för att studera det som jag verkligen brinner för: mänskligt beteende?

Det återstår att se.