Om mig…

Jag är en berättare, möjligen något spretig eller så bara intresserad av många olika saker. Beroende på hur man ser på det.

2014 blev jag uppsagd pga arbetsbrist. Det gav mig två val: söka likadana jobb i evigheter då kundservicebranschen alltmer outsourcades eller göra något helt nytt.

Jag valde något helt nytt. Först lade jag ett halvår på att plugga till coach i personlig utveckling, därefter klev jag in på Södertörns högskola för att plugga psykologi. Efter två terminer bytte jag till journalistprogrammet med samhällsinriktning (etnologi) och tog examen i juni 2019.

Kandidatuppsatsen, en intervjustudie, skrevs ihop med en studiekamrat. ”Att rapportera om den onödiga döden: En kvalitativ studie om hur Östgöta Correspondenten och Dagens Nyheter hanterar självmordsrapportering”. Går att läsa här.

Innan examen gjorde jag ett halvårs praktik på Dagens Industi där jag främst skrev artiklar för PS men även Digital, Entreprenör och Nyheter. Hann även med några häftiga veckor på Di tv vilket var superkul. Artiklar går att se här.

Att börja om är det bästa jag gjort. Känslan av att kunna tillåta sig själv ägna dagarna helt åt ett ändlöst frosseri av samhällsvetenskapliga och populärvetenskapliga teorier, fördjupning i nya synsätt och verkligen utmana sig själv i nya arbetsmetoder har varit makalöst utvecklande. Och träffa studenter som ännu inte fastnat i vardagslunken och därför fortfarande har all livsglöd intakt var värsta energibomben.

Att plugga vid 40 gjorde mig definitivt till en bättre människa på alla sätt. Jag fick stanna upp, känna in vad jag verkligen ville fokusera på.

Med journalistiken föll alla bitar på plats. Berättandet, att få gestalta, grotta ner mig i research, få vara nyfiken på människor och företeelser. Att hela tiden söka svaret på ”varför”. Det är det jag brinner för och vill jobba med.

Områden jag brinner för är ålderism och andra diskrimineringsfrågor, hbtq-frågor. jämlikhet och genusfrågor, identitet och vad som formar vår identitet, utsatthet i olika former, psykisk ohälsa, hållbarhetsfrågor och ledarskapsfrågor.

Alla foton som visas här är mina.